Notícies

 
 

Jornada sobre la PODA MECÀNICA EN FRUITERS

PHYTOLLEIDA-ICEA-ETSEA-UdL

Lleida, 26 d’octubre de 2007

Podar mecànicament per millorar la rendibilitat de la nostra explotació.

Veure la Nota de Premsa


Full tècnic. Conreus extensius - Octubre 2007

 • Resultats de les noves varietats de blat tou
 • Recomanacció de varietats de blat tou
 • Característiques agronòmiques de les varietats recomanades

 • Veure el pdf


Jornada sobre el blat de moro

LA PINYA (Vall d'en Bas)

28 de setembre de 2007


Si la climatologia i el mercat no ho fan canviar, la comarca de la Garrotxa és un territori on tradicionalment s’ha cultivat el blat de moro. Seguint amb les convocatòries d’anys anteriors us tornem a presentar una jornada tècnica dedicada a comentar diversos aspectes d’aquest cultiu.
Veure el pdf


Jornada sobre el blat de moro

La Tallada d'Empordà

6 de setembre de 2007


La jornada dedicada al blat de moro, que com cada any es celebra per aquestes dates, enguany tindrà lloc en un clima marcat per la pujada generalitzada del preu dels cereals. L’actual situació favorable, però, no ha de servir d’excusa per a descuidar els aspectes tècnics ni per relaxar la contenció de despeses efectuada els darrers anys, ja que aquests són els pilars bàsics que sustenten la viabilitat futura del conreu més enllà de circumstàncies conjunturals.
Veure el pdf


Full tècnic. Conreus extensius - Agost 2007

 • Aspectes a considerar en el moment de sembra de la colza
 • Tipus de varietats de colza
 • Resultats dels assaigs de varietats de colza d’hivern.
 • Característiques agronòmiques de les varietats de colza d’hivern

 • Veure el pdf


Congrés EBA2007

Enginyeria i Biologia dels Aliments. Escola Universitària Tècnica Industrial de Terrassa (EUETIT).

(7 i 8 de novembre de 2007)

A través d’aquest congrés es pretén posar en contacte tan el món universitari, com centres de recerca en tecnologia alimentaria, amb les empreses del sector agroalimentari, hoteler, etc., que utilitzin noves tècniques, elaborin i distribueixin aliments o fabriquin i venguin equips, amb l’objectiu de compartir i debatre les últimes novetats dels processos de fabricació i conservació dels aliments.

www.cresca.upc.edu/EBA2007/


Presentació del "Observatorio de la Comunicación de la Sociedad Rural"

El Observatorio de la Comunicación de la Sociedad Rural se crea como una organización coordinada de personas y equipos dedicados total o parcialmente al análisis de la imagen que sobre el medio rural proyectan los medios de comunicación general (no especializados en Agricultura), tales como prensa escrita y televisión.

Veure el Powerpoint de presentació


Full informatiu. Cultius extensius - Juny 2007

 • Com avaluar les necessitats en N del blat de moro (balanç de N)
 • Orientacions generals per l’adobat de cobertora del blat de moro
 • Aspectes per la millora del reg del blat de moro
 • Curs de gestió de la fertilització nitrogenada

 • Veure el pdf


Pom pom poma! Campanya per fomentar habits d’alimentació saludables

Presentació de la campanya Pom Pom Poma! a les escales de la Catedral de Girona

Pom pom poma! és una nova campanya de responsabilitat social engegada per Poma de Girona.L'objectiu és la promoció d'hàbits alimentaris saludables entre la població, sobretot entre la mainada, que n'és la protagonista conjuntament amb les pomes. La campanya començarà el dia 3 de maig amb un mural de més de 36 mil pomes a les escaldes de la Catedral. I és que són moltes les evidències científiques que demostren que tant l'activitat física com l'alimentació influeixen en l'estat de salut i en la qualitat de vida.COSTA BRAVA FRUCTICULTORS APOSTA PER LA INNOVACIÓ

Costa Brava Fructicultors millora la competitivitat i optimitza la capacitat de producció amb la incorporació d’una precalibradora de 6 línies d’última generació

Aqui teniu informació i un recull de fotos referents a la presentació de la nova precalibradora que es va ensenyar als productors de Costa Brava Fructicultors el passat divendres dia 11 de maig a la cooperativa d'Ullà
Aquí teniu la Nota de Premsa


XVIII Diada del conill de les comarques de tarragona al baix camp

18 Maig de 2007 a Miami-Plataja (Tarragona)

www.santperecunicultors.org

Veure el pdf


VI CONGRÉS EUROPORC a VIC

El congrés tindrà lloc a l’edifici el Sucre de VIC els dies 16 i 17 de maig
El mercat actual, reflexions mediambientals i la tecnologia punta, temes que es posaran sobre la taula durant el congrés

Avui al migdia s’ha inaugurat una nova edició del congrés Europorc, a Vic. Veure la nota de premsa

El congrés ha comptat amb 325 inscrits, entre els quals hi ha hagut 11 mitjans especialitzats acreditats. Veure la nota de premsa


Per informació i inscripcions es pot consultar el web: www.europorc.netII Congrés Internacional de Vacum, EUROVACUM a VIC

Els dies 6 i 7 de juny tindrà lloc a Vic el II Congrés Internacional de Vacum, EUROVACUM
El creuament entre races lleteres, aportacions en el maneig reproductiu i alimentari i les perspectives del sector vacum seran debatuts durant dos dies de congrés
Aquí teniu un document amb més informació
Per informació i inscripcions es pot consultar el web: www.eurovacum.net


Full tècnic sobre malalties en cereals d'hivern

Les pluges del mes d’abril han propiciat que en aquest moment el potencial de producció dels camps de cereal sigui elevant, esperant-se una bona collita si es donen unes bones condicions per la formació i emplenament del gra. Tot i això, aquestes pluges també han fet augmentar el risc d’atacs de malalties i en alguns camps ja s’estan començant a observar atacs severs tant en ordi com en blat. En ordi cal destacar principalment atacs d’helmintosporiosi reticular, cendrosa, etc. En blat cal destacar la presència de cendrosa, septoriosi, rovell groc i rovell bru. Algunes d’aquestes malalties són molt agressives i poden disminuir de forma important el potencial de producció de la parcel·la. Com a conseqüència es recomana vigilar els sembrats i en el cas de preveure l’atac sever d’algun d’aquests fongs, realitzat tractaments específics.

Els fem arribar un full tècnic sobre dues de les malalties més importants en blat, el rovell groc i el rovell bru. El rovell groc és una malaltia poc freqüent, però molt agressiva i s’han començat a observar alguns atacs (que nosaltres en tinguem coneixença en la zona de Foixà i Torroella de Fluvià). També estan començant a aparèixer els primers atacs de rovell bru en les varietats més susceptibles.

Veure el pdf


Full informatiu

Full informatiu sobre fertilització del conreu del blat de moro en les comarques gironines. El full ha estat elaborat en el marc del Pla per la fertilització nitrogenada al Baix Empordà, l’Alt Empordà i la Garrotxa.

Veure el pdf


I Congrés d'Art i Paisatge Vitivinícola

Institució Catalana d'Estudis Agraris

Esteu tots convidats a la roda de premsa de presentació del Congrés, que tindrà lloc el proper dimecres dia 14 de març, a les 12 del migdia, a la sala Puig i Cadafalch, de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme, 47 de Barcelona.

Veure la primera circular del Congrés


L’agrobioenergia un boom mediàtic o el futur de l’agricultura

IX jornada de les empreses agràries a les comarques de girona

Bell-Lloc
Girona
14 de Febrer del 2007
Veure el programa en pdf


Convocado el VII Premio Cristóbal de la Puerta

La Editorial Agrícola Española, S.A., en colaboración con el Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Centro y Canarias, instituyó en 2001 el Premio Cristóbal de la Puerta para trabajos de interés sobre un tema concreto de ganadería.

El texto debe ser inédito, a libre elección del autor/autores, aplicable a una zona española, de actualidad y de carácter técnico-práctico.

Dotación

Se concede un Primer Premio de 1.300 euros y un Segundo Premio de 700 euros. El Jurado podrá distribuir la dotación total del Premio de otra forma si así lo estimara oportuno.

Veure el programa en pdf


ARROZ EN EL PARQUE NATURAL DE L’ALBUFERA. UN FUTURO SOSTENIBLE

7, 8 y 9 de febrero de 2007 en el Complejo Deportivo-Cultural La Petxina de VALENCIA


Este encuentro está organizado por la Conselleria de Territori i Habitatge en el marco del proyecto Life Eco-Rice, con la colaboración del Ayuntamiento de Valencia y la cofinanciación de la Comisión Europea.

Tomando como punto de partida el modelo sugerido en el proyecto ECO-RICE (de intervención pública en la reducción de los impactos ambientales del cultivo teniendo en cuenta aspectos económicos y sociales) y las conclusiones de la Jornada sobre arroz que organizó AVA-ASAJA los pasados 1 y 2 de diciembre, se pretende revisar el panorama de la marjal del Parque Natural de l’Albufera desde todos los enfoques posibles (agronómico, ecológico y paisajístico) y definir una estrategia que sea la primera piedra en el camino hacia la sostenibilidad.

Tenemos la oportunidad de participar en este Encuentro, compartiendo opiniones y acercando posturas, todo ello con el objetivo de caminar hacia la necesaria convivencia entre agricultura y medio ambiente.

Si está interesado/a en asistir o participar, o para cualquier información o propuesta al respecto, no dude en ponerse en contacto con nosotros:

Tfno.: 96 197 38 34 / 96 161 03 47; correo electrónico: pons_ann@gva.es, devesa.albufera@eco-rice.net

La inscripción es gratuita.

Veure el cartell
Veure el tríptic en pdf


Vè CONGRÉS ICEA. INSTITUCIÓ CATALANA D'ESTUDIS AGRARIS

1907-2007:

Cent anys d'agricultura catalana

Cent anys de l'Institut d'Estudis Catalans

Temari

 • Secció I : El material vegetal.
 • Secció II : Sòls i substrats. Adobs i esmenes.
 • Secció III : Maquinària i labors.
 • Secció IV : Els conreus protegits.
 • Secció V : Explotacions ramaderes
 • Secció VI : Mercats i comerç. La globalització.
 • Secció VII : Miscel·lània.

Dates i lloc de la celebració

El Congrés se celebrarà durant els dies 4, 5 i 6 de juliol de 2007 (dc, dj, dv). Les sessions científiques s'ubicaran a la nova seu de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona i l'acte solemne de la cloenda, a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans. Aquest acte anirà seguit d'un sopar al claustre de la Casa de Convalescència.


Free Counter
Free Counter

El BLOC d'Agropres!!!


agropes.org www

Enllaços
AGROPRES

Powerpoint promocional d'Agroprés!!!

Comissions de treball

L'entrevista

Parlem amb Francesc Domingo (Revista "Joves agricultors")

Parlem amb Carles Bernat (Revista "Joves agricultors")

Parlem amb l'Artur Soldevila (Revista "Joves agricultors")